lørdag 8. januar 2011

Lp trening

I dag har jeg vært på lydighets trening. Jeg er kjempe fornøyd. :D:D
Først trente vi på venstre venninger. Dette var noe vi trengte og jeg fikk mange gode tips. Også litt generelt om min lineføring ble sagt, ting jeg ikke har tenkt over før. Ting jeg trodde var ganske bra, men som ikke var bra i det hele tatt :P hehe.
Noen tips om bakparts kontroll kom også godt meg. Og jeg fikk vite AKURATT hvor hånda skal være med godisen om man skal gå med den i hånda :)
Etter pause trente jeg på innkalling, stå og tannvisning. Må si at jeg fikk et gjennombrudd på tannvisningen nå. Fikk noen tips som jeg aldri har hørt før og jeg tror disse kan gjøre underverker for Tequilla.

Jeg ser det at om jeg skal fortsette å legge ut bilder fra trening hvor jeg er med er jeg nødt til å tenke på hvordan jeg kler meg :P hahaha


Nå hviler vi oss etter en fin tur i hyttebyen :)

kveldsprat

Da ligger jeg her i senga igjen da. Og tenker at Jon Blund straks drysser litt sove støv over meg.
Men i dag legger jeg meg med et smil om munnen. Ikke fordi alle verdens problemer er løst, og ikke fordi jeg har vunnet i lotto. Men rett og slett fordi jeg har hatt en kort, hyggelig prat med en gammel venninde.
Det viser seg at vi er litt i samme båt, og at vi begge kanskje leter litt etter det samme fortiden..
Så om jeg har veldig flaks og vi begge er klare for det, så kommer hun på besøk til helga.
Håper bare hun får hundevakt. :D


Noen gode ting kommer med det å bli alene. Man får plutselig mye bedre tid. Tid var noe jeg hadde alt for lite av før. Nå har jeg ikke det akkuratt.
Men nå rekker jeg så mye mer. Jeg kan ha kontakt med flere uten at det går på bekostning av noen andre. Jeg kan gjøre mere at det jeg vil uten å ta hensyn til noen. Jeg kan ha Tequilla i armkroken når jeg ser film om jeg ønsker det, uten at hårene som blir liggende i sofaen plager noen andre en meg..
Jeg har tilogmed tid til å drive skjønhetspleie. Jeg kan trene på å ta på neglelakk til og med :P

God natt folket. Drøm søtt :)

fredag 7. januar 2011

Kom arbeidslyst å treng deg på...

Her skal motstand finnes....

Da sitter jeg her da, på fredagskvelden, med Tequilla i armkroken.

Jeg hadde så mange planer for i dag. Jeg skulle være så effektiv. Bli ferdig med all utpakking.. Kanskje støvsuge og vaske litt også. :)

Men så satte jeg meg litt i sofaen da vettu også var det litt å se på på tv'en. Og da forsvant all arbeidslydt.
Jeg vil gjerne våkne opp til at det er strøkent i morra, men jeg har ikke lyst å rydde nå :P hehe.

Men kvelden er ennå ung, så vi får se..
Kanskje jeg får liv i Tequilla, så hun kan rydde for meg :P

Dagens morsomme :)

En pensjonist kjørte sin splitter nye Peugeot 308 cabriolet ut av bilbutikken Kjøraas Bil AS i Horten

Litt etter kjørte han ut på motorveien R310 mot Tønsberg.

Han aksellererte opp til 150 km/t og lot vinden blåse i det lille håret
han hadde igjen på hodet.

"Fantastisk!" tenkte han og trykket enda litt hardere på gasspedalen.

I sidespeilet så han plutselig en politibil med blålys bak seg.

"Han der kan jeg kjøre fra" tenkte han og trykket gasspedalen i bånn,
først til 190 så til 200 km/t.

Da begynte fornuften å vende tilbake. "Hva i all verden er det jeg
tenker på" sa han til seg selv.

"Jeg er blitt for gammel til dette tullet". Han svingte inn til siden og
ventet til politibilen tok ham igjen.

Politibilen stanset bak ham og politimannen kom gående opp til mannens
BMW. Han så på klokka, og sa: "Arbeidsdagen min slutter om 10 minutter. Det
er fredag i dag, og jeg har fri i helgen.
Hvis du kan gi meg en god forklaring på hvorfor du kjørte så fort, og
jeg ikke har hørt den versjonen før, skal du slippe bot og inndragning av sertifikatet"

Pensjonisten så alvorlig på politimannen og sa:
"For mange år siden forlot min kone meg til fordel for en politimann.
Jeg trodde du kom for å levere henne tilbake"

"Ha en fortsatt god dag" sa politimannen og gikk.
 

Kom Jon Blund...

Etter jeg flyttet for meg selv så har jeg hatt et lite problem... Jeg får ikke sove... Eller jeg får sove, men jeg blir ikke trøtt... Eller, hmmm, jeg er trøtt men ikke sove trøtt..Så nå ligger jeg her i senga og skriver i stedet... Tequilla ligger i kurven sin og sover. Snorker gjør hun også. Kunne ønske det var meg. Ikke fordi hun ligger i en kurv, men fordi hun sover.


Tankene svirrer ofte mye når jeg ikke får sove. De svirrer om ting jeg ønsker meg, om ting jeg setter pris på, om steder jeg har lyst til å dra og ting jeg har lyst til og oppleve.
Jeg tenker på ting som har vært som kanskje kunne vært gjort annerledes og jeg tenker på ting som har vært som jeg er veldig glad for at har vært akkuratt slik det har..

Jeg tenker på hvor heldig jeg er. På hvor mange venner jeg egentlig har og hvor bra jeg har det.
Mye vil ha mer sies det. Og jeg har skjønt det begrepet for lenge siden.... Men jeg kjenner veldig på det nå for tiden..
Hver dag prater jeg med en eller fler av mine venner. Men alikevel får  jeg ikke nok. Skulle gjerne møtt de hver dag.
Hver dag koser jeg meg med Tequilla. Vi går tur og trener litt innimellom. Men alikevel vil jeg ha mer. Jeg vil trene mer, leke mer og ja jeg vil egentlig ha en til hund og kose med. (og trene med).
1 gang hver mnd får jeg utbetalt en vis sum med penger. Men alikevel vil jeg ha mer..

Ja, kort summert så er det vanskelig å hele tiden føle seg fornøyd.. Noe som egentlig er ganske slitsomt.
Jeg streber alltid etter å gjøre en best mulig jobb når jeg er på jobb (dette er jo bra), jeg streber etter å alltid si de riktige tingene til de riktige menneskene til riktig tid.
Jeg streber etter å alltid gjøre alle fornøyde og ikke skuffe noen..
Men noen ganger sier kroppen og fornuften stopp!!!
Det er faktisk slik at det må være først meg selv og så meg selv og så meg selv igjen noen ganger.
Jeg er nødt til å ta mine beslutninger og valg ut ifra hva som er best for meg.
Det er jo bare meg jeg skal leve med helt til jeg dør. Og da er det jo litt greit at jeg er på lag..

Hørtes veldig egoistisk ut på slutten der gitt.. men sånn ble det bare...
Nå trur jeg jammen Jon Blund banker på her..

torsdag 6. januar 2011

oi oi oi.. Lucky me..

Tenke seg til. Når jeg kom hjem fra personalmøte i dag så var all snøen på gårdsplassen min borte!!!!! Noen har måka! Jeg ble bare så utrolig glad. Lurer på hvem det kan være....
hmmmm...
Uansett. Tusen takk!!!

Snø og en hund med for lite pels!!

Ja, i går snødde det og jeg var ute å måkte, hunden var i langline og jeg gravde frem bilen og måkte lett rundt. Hunden satt ved døra og sutra....
Ja, i natt har det snødd mer, og på morningen måtte jeg ut å grave frem bilen igjen. Jeg Tok frem langlina og lette etter hunden. Jeg har ikke et veldig stort hus jeg må lete i, men en liten leilighet på kanskje 50 kvm. Men jeg måtte lete. Jeg ropte og lokket og lette og lette. Men nei, ingen hund. Så hørte jeg plutselig en slags during bak tv'en. Og gjett. Rett bak tv'en satt en stakar Tequilla og skalv. Hun ville ikke ut å måke nemlig. Så jeg droppet lang linen, lot henne tisse rett utenfor døra før jeg lukket henne inne mens jeg selv drev ute i 30 min får å finne bilen og lage vei så jeg kunne kjøre ut.

Neste hund skal ha pels... Og den skal like å leke i snøen med meg ;)
Nå snør det ikke lenger og det er ikke så surt. Så snart skal langlina frem å jeg og Tequilla skal ut å måke igjen... Sammen :P

onsdag 5. januar 2011

En pause i skruingen

Det tar på å flytte. Nå skrur jeg ikea møbler for harde livet. Håper på å bli ferdig med all skruing og utpakking innen i morgen kveld :)
Men nå tenkte jeg å ta en pause å blogge litt.

Et klokt menneske sa i går etter å ha sett et youtube klipp; hvorfor studere dyrs adferd når det er like morsomt å studere menneskers.

Jeg tenkte litt over akkuratt det og jeg er jo helt enig. Ikke for det, jeg syns det er veldig spennende å studere hunders adferd. Og det er jo det store samtale emnet når jeg prater med trenings venner. Men nå er jeg så heldig at jeg jobber i barnehage. Så jeg blir jo betalt får å ha muligheten til å studere samme art som meg selv.
Når jeg er på jobb så er ikke fokus på å studere barnas adferd. Det hender jo at vi må observere enkelt barn i perioder, men barns generelle adferd går oss hus forbi. Vi ser, men registrerer ikke.
Så i dag har jeg vært litt i tenke boksen. Jeg skal begynne å registrere mere helheten av hvordan vi mennesker funker.

Barn er jo noe av de ærligste og de har ikke enda lært helt hva man kan si og ikke kan si. Dette er jo noe av det som stadig gir oss kjempe høyde punkter i hverdagen. Jeg husker fortsatt da vi bladde i en bok om hester i barnehagen. Der det var bilder av hester og utstyr til hest. En av guttene påpekte at man ikke burde bruke pisk på hesten fordi hesten fikk vondt. Like etterpå var det en jente som bladde i boka, hun hadde et litt annet syns på pisken ; Å, en sånn har mamma på soverommet. Men hun har ingen hest!!


Ja, det er noen gull korn som kommer i ny og ne. Og jeg er ufattelig heldig som får ta del i disse vakre små menneskenes hverdag.
Nå skal jeg bruke dagene fremover til å virkelig studere kroppsspråk og adferd. Gå litt mer i dybden enn hva jeg allerede har gjort.

Da får pausen være over. Ikea møbler here I come!

tirsdag 4. januar 2011

fri tirsdag... pøh :P

Ja, i dag er Tirsdag å jeg har fri fra jobb. Perfekt tenkte jeg, da kan jeg dra på ikea og få de siste tingene jeg trenger. Jeg fikk lurt med meg Hanne og rundt 10 satte vi oss i bilen. Klare som bare det startet vi opp og begynte å kjøre... Det tok ikke mange meterne før vi fant ut at vifta mi ikke funket.!!!! Det var jo bare uholdbart. Kjøre til ikea i en bil uten vifte, uten varme. Eeeeh. Nei takk!! Så da var det bare å finne en bil vi kunne låne. Heldigvis fikk vi lov å låne bilen til frank, så da ble det en varm tur alikevel.
Vel fremme på ikea fant vi ut at vi var 30 min for sene til å kunne spise frokost til 1 kr. Men vi klarte oss for det. Ble rundstykke og kake til frokost. :P Så tok vi med oss en gul pose og et par skriveark og tuslet inn i ikea's verden. 
Lista ble fylt ut av ting som skulle hentes på selvbetjeningslageret og en del stoler og sofaer ble testet ut. Alle små rom ble utforsket og vi så etter smarte løsninger.
Så var det nedre etasjen som stod for tur. Vi tenkte at en tralle burde holde for oss. Vi skulle jo ikke ha så mye. Men litt her og litt der blir til slutt ganske mye. og før vi skulle på lageret måtte vi ta med en kurv til :P
Vel fremme i kassa fant vi ut at vi fortsatt manglet et par ting. Så vi betalte, fylte bilen og gikk inn igjen. Denne gangen var vi ikke helt i humør til å titte, så vi "sprang" mer eller mindre gjennom hele. Vi spurte de vi fant i gult og fant til slutt det vi manglet..... og litt til.....
       Så bar det over gata og rett på smart club. Der fikk vi jammen svidd av noen flere kroner..

Så nå sitter jeg her da, i min lille leilighet, men maaaange pappesker fylt av ting som skal skrus sammen, mange poser som skal pakkes ut og mange ting og klær som venter på å få plass noe sted..

Nå er straks min fri tirsdag over og jeg har ikke hatt det minste "fri" egentlig..
Men nå tror jeg jeg har det jeg trenger i hvertfall, så kanskje Tequilla snart kommer frem til matskåla si :P

mandag 3. januar 2011

En deilig kveldstur :)

Jeg må virkelig si at i år har jeg klart det. Ihvertfall foreløpig. jeg har kjøpt meg tøy som holder meg varm.
Et par sorel støvler (skulle vært en str større, men , men).  En tykk vinterjakke fra sportmann. En varmedress fra sparkjøp. og en god shopping runde hos jakt og fritidsbutikken på jarlsberg.
Har svidd av en god del penger denne vinteren, men det er virkelig vært det!!
Litt kuldekrem i tillegg da, så er saken biff. Har vært ute å gått kveldstur nå. Og det var rett og slett deilig!!!!!

Så nå mangler bare godt med klær til hunden. Det får komme på neste lønning.

God natt folkens.

Trening, trening, trening..

Ja, i dag kom vi oss omsider på trening. vi reiste med godt mot helt alene til gjennestad. Uten å vite om noen andre som skulle trene...
Når vi kom dit lusket jeg meg inn uten hunden. Måtte sjekke ståa og om det var greit at vi ble med.
Der var det en gjeng hyggelige mennesker som trente hundene sine. (bordere og terver) Jeg så fort at dette var et litt høyere nivå enn hva vi var på. Så jeg presanterte meg som en fersking og sa at vi jobber mot å kunne starte en dag. Jeg forklarte også vårt problem med dårlig motivasjon og lite tålmodighet (det siste var meg :P)
De ønsket meg velkommen og jeg hentet hunden. Hun puttet jeg i det eneste buret som var ledig. (tror det er et bur for en mini puddel eller noe) Da ble det pratet litt om rasen/blandingen Tequilla er og vi kom naturligvis innpå hennes syn på andre hunder.
Jeg fikk senket skuldrene og tok ut hunden får å trene.Ruta var ledig så jeg tenkte vi skulle starte med den..
Fot sa jeg og vips så satt hun perfekt fot  : D Jeg gikk inn i ruta, fotalte Tequilla hvor kult det var der inne. gikk tilbake sa, Se ruta. og vips så så hun i ruta. Jeg sa; gå ruta. og vips så løp hun i ruta!!!
Dette skjedde begge gangene!!!! SÅÅÅÅÅÅ fornøyd altså.
Tok også tannvisning. Fikk den eneste mannen som var der til å ta opptil flere tannvisninger på oss. Og dette gikk kjempe bra..

Vi trena også litt inkalling over hinder og litt apportering. Alt i alt en kjempe bra trening .

søndag 2. januar 2011

Ikke alt går som planlagt..

Flytting tar på. Trodde det bare var meg som bli litt sliten jeg, men tror jaggu hunden syns det tar på også.
i dag skulle vi på agility trening. Vi pakket godis, bånd og leke og dro av gårde. Vel fremme på gjennestad merket jeg at humøret ikke var helt på topp, så jeg bestemte meg får å synge høyt til radioens balader mens vi kjørte hjem igjen.
Men men tenkte jeg. Jeg kan da trene litt hund alikevel. Så inne i min forløpige kaotiske stue bestemte vi oss for å trene litt.
Klikkeren ble funnet frem og vi startet morroa med å lokke dører. Her er jo nye dører, så vi måtte friske opp litt.  Litt etter litt ble iveren stor og det smalt i dene ene døren etter den andre.
Da var vi klare for litt "fot" trening. Ettersom jeg nettopp har fått påsnakk om at tequilla sine fremlabber skal være bak mine tær så har vi litt pirk og trene på.
Frustrasjonen ble høy både for meg og hunden. Men Tequilla gjorde seg fortjent til et par klikk alikevel.
Så vi avsluttet treningen med 3 RASKE PANG DEKK FRA HOLDT.
Nå har jeg dekket litt av sofaen med et "hundepledd" og Tequilla sover godt i min armkrok.

Hadde jeg hatt kamera skulle jeg lagt ut bilder, men det får komme senere ;)