torsdag 17. februar 2011

kveldens artige :)

Hvordan man får politiet til å komme når man trenger dem?..:O)

Bjørn fra Hosle i Bærum var på vei for å legge seg da hans kone sa han hadde glemt å slå av lyset I garasjen. Garasjen lå i tilknytning til huset og Bjørn åpnet bakdøren for å gå og slukke, men oppdaget plutselig at det var folk der inne som holdt på å forsyne seg av noen av hans ting. Han ringte politiet, som spurte om noen hadde kommet seg inn i huset.Han sa nei. Politiet svarte at det alle politibilene var opptatt og rådet ham derfor til å låse alle dører, så skulle de sende en bil når det ble noen ledig. OK , sa Bjørn, la på røret og telte til tretti.Da ringte han politiet igjen. "hei, jeg ringte nettopp om at det var noen som stjeler fra min garasje. Nå behøver dere ikke komme, for jeg har skutt dem". Så la han på. I løpet av få minutter var 6 politibiler, et helikopter, en brannbil og to ambulanser på plass. De tok tyvene på fersk gjerning.

En av politimennene gikk bort til Bjørn og sa, "Jeg synes du sa at du hadde skutt dem...?"

Bjørn svarte: "- Og jeg synes så tydelig du sa, at dere ikke hadde noen ledige biler..."..:O)

Valpeforberedelser...

I håp om å få valp til sommeren alt, så er jeg igang med masse lesing og masse research.
Er jo en hel del planlegging som må til før jeg får en valp i hus. Mange ting å tenke på som jeg har lyst å få rablet ned underveis mens jeg venter på Molly :P
Vet av erfaring at mye blir glemt når man først har fått nurket inn døra.
Tror aldri at man blir helt forberet, men man kan jo gjøre sitt beste alikevel. Så kanskje det blir litt enklere..
For meg er miljøtrening og sosialisering HØYT på lista. Og jeg driver å lager en "sjekkliste" på alle tingene jeg ønsker at valpen skal oppleve. I den er det disverse situasjoner, opplevelser og matrielle ting som jeg mener er viktig. Jeg kommer stadig på ting og jeg glemmer stadig ting, så er nok viktig for meg med en liste.

Jeg leser på oppdrettersider, blogger, hjemmesider og diskusjonsforumer får å få tips og ideer. Det vil jo selvfølgelig ble et "Helene" preg over det hele, og jeg håper det at det kan bli positivt :P

Heldigvis skaffet Lene seg valp før meg, så hun er blitt en slags prøve kaning. Hva funket bra og hva burde man kanskje ikke gjøre.. Selvfølgelig er det ingen fasit ettersom jeg skal ha en annen rase og et annet individ og jeg er jo en annen person. Men jeg tror fortsatt at noen ting kan være lurt å ta med seg... :)
Gleder meg så masse altså!!

onsdag 16. februar 2011

Hverdag vs helg

Jeg lurer på hvorfor det er slik at man stadig streber etter ting som er “langt unna“.. Hvorfor det er så vanskelig å gripe øyeblikket og dagen i dag. Bare nyte det som foregår akkurat nå.
I pausen på jobben en dag ble jeg sittende å tenke på de neste helgene. Ja, det er ofte helgene vi ser frem til. På mandag, ja da er det ofte blåmandag, og det er det uansett hva du har gjort i helga. Tirsdag, ja, tirsdag er nok en arbeidsdag man bare må igjennom. Onsdag, da kan man være positiv for da er jo halve uka straks over og vi nærmer oss mer neste helg enn helga som var. Torsdag er opptur dag, for da er det jo fredag dagen etter. Fredag er starten på helga, som dessverre varer alt for kort. Lørdag og søndager er helga som du skal rekke å gjøre alt i. Så er det brått mandag igjen.
Men ja. Jeg tenkte på helgene fremover. Den helga som kommer skal jeg til Bø. Gleder meg masse til det. Men på den andre siden så “går jo hele helga”…
Neste helg skal jeg jobbe.. Helga etter det er det noe hundegreier. Helga etter det skal jeg jobbe igjen. Helga etter det er ikke planlagt enda, men den fylles sikkert opp den og. NÅR I ALL VERDEN SKAL JEG FÅ FRI???
Men så slo det meg at jeg hadde jo fri den helga som har vært. Og på fredag så følte jeg meg en smule ensom der jeg lå å så på film alene med en øl i hånda.. På lørdag koste jeg meg med besøk på kvelden og på søndag fylte jeg dagen med trening og skitur.
Jeg vet jo det at når det er en helg uten aktiviteter så blir jeg rastløs og “ensom”.. så jeg stresser og maser og kaver for å gjøre noe..
En av mine medarbeidere som også hadde pause ble offer for min tenkning. -Hvorfor i all verden er det slik at det eneste vi gleder oss til er helga? Det er snakk om 2 dager i løpet av hele uka.. Og vi velger å glede oss til det det er minst av.. Hadde det ikke vært bedre å glede seg til hverdagen. Er jo tross alt 5 av dem!!!!
Da ble jeg fortalt det at vi har jo faktisk hver eneste ettermiddag til å gjøre hva vi vil. Det er jo bare formiddagen vi jobber. Og vi er ganske heldige som får mulighet til å jobbe med det vi brenner for.
Hun hadde så rett så rett. Jeg våkner jo hver morgen og gleder meg til jobb. Gleder meg til hva barna vil bringe til min dag i dag. Hvor mange smil jeg vil få og hvor mange smil jeg kan dele ut. Hvor mange jeg kan veilede til å komme seg opp og frem og hvor mye nytt jeg vil lære om medmennesker.
Det fins jo virkelig ikke noe som passer meg bedre enn å jobbe i barnehage!!
Så fra nå av skal jeg bli mye flinkere til å gripe dagen. Se på alle små lyspunkter. Glede meg til å se hva de neste timene bringer. Og nyte de… Ikke bare jobbe seg gjennom hverdagene får å “belønnes” med helg :P Er jo faktisk belønning nok å få være del av hver dag slik jeg får. Er ikke alle som har mulighet til det dessverre.
 
 

søndag 13. februar 2011

En fantastisk dag!!!

Egentlig skulle dette inlegget bare handle om den fantastiske ski turen vi har vært på.. Men så, når jeg kom meg hjem så ble dagen tatt til enda nye høyder.
Må si at den følsen jeg nå har inni meg er ubeskrivelig...
Jeg får nemlig lov av huseier å få en hund til!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Så nå starter letingen av min Molly!!!!
Jeg er så lykkelig.
Først dro jeg til Heidi får å gå på ski. Lene ble også med, vi kledde på oss godt med klær og tok med oss hvert vårt dyr ut til ski løypa. Kan tenke meg vi var litt av et syn der vi gikk langs veien med skiene i hånda og hunden trekkende forran :P
Når vi da kom oss ut i løypa ble det først litt frem og tilbake i forhold til at Tequilla gikk med potesokker som stadig datt av:P Etter mye om og men strammet jeg det jeg kunne stramme og vi var klare for action!
Hadde skiene sklidd litt av seg selv tror jeg det kunne godt unna. Det var kjempe gøy og det gikk veldig bra.
Først gikk Heidi og Jakko, så jeg og Tequilla og bakerst kom Lene og Oleo.
Knall gøy var det. Turen tok ca 1 1/2 time. Dette ga virkelig mer smak altså.
Så om ikke det blir nye ski i år så blir det vaffal nye ski neste vinter sesong.
Og tenk... Da kan jeg ha to spann!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
(hmm, får ikke til å plassere bildene slik jeg vil )