fredag 5. desember 2014

Middag hos den nye sunnhetsdronninga. ;)

Jeg er ufattelig glad i å bli invitert på middag og heldigvis har mange av mine venner har skjønt dette. Noen ganger får jeg velge mat, andre ganger kommer jeg til dekket bord, og noen ganger får jeg beskjed om å ta med noen ingredienser på vei bort slik at vi kan lage mat sammen.. Som regel innebærer det at jeg sitter å ser på mens andre lager mat, men da har jeg i allefall bidratt med litt ingredienser.

Denne ganger var det sistnevnte som gjaldt.. Jeg ble invitert på middag, med beskjed om å ta med en banan og en fløte......

Ja, man kan undres.. Hva slags middag lager man med banan og fløte??
Jeg undret ikke så mye for det eneste jeg fikk med meg var ordet middag :D

Nå har det seg slik at jeg var invitert på middag hos min nye treningsvenninde (som kanskje ikke kan kalles treningsvenninde, siden vi ikke har trent sammen siden hun brakk tåa på vår første og eneste fellestrening), og jeg burde husket at hun nettopp hadde vært å lært om sunt kosthold....
Folk som nettopp har lært om sunt kosthold har veldig spesielle tanker om hva man burde spise, så på menyen stod det BANANPANNEKAKER.
Ja, jeg gjentar; BANAN-PANNEKAKER!!!!!

Positiv som jeg er så leverte jeg ivrig fra meg bananene ved ankomst, og jeg spurte "nyskjerrig" hva annet som skulle være i disse pannenkakene.
Oppskriften ble lest opp og det skulle være 1 banan 3 egg og litt kokosmel..........
Vi syns en banan hørtes lite ut....
Så vi moste 4.....
Da skjønte vi at vi måtte ha 12 egg......


Da tenkte vi at siden bananen så så vond ut var det best og bare ta litt banan og 1 egg og litt kokosmel og lage 1 pannekake først..

Man skulle/kunne(?) bruke mye smør til stekingen.....

Det stod i oppskriften at man kunne ha så mye bacon på som man ville....

Jeg skal love deg at du kan ta på så mye bacon du bare vil, og det vil på ingen måte døyve den J#%36 smaken du får av å blande banan og kokos for så å koke det i kilovis med smør!!!!


Bananen gikk i søpla og vi prøvde oss på noe nytt. Vi tenkte at om vi byttet ut banan med fløte så ble det bra....

Altså... Kokosmel, fløte og egg....


Det ble ikke bra......


Vi dro så til butikken og kjøpte havremel og mandelmel. 
Det er visst også sunt....

Siden jeg nå var så sulten at jeg glemte å ta bilder så skal jeg prøve å beskrive dette så godt jeg bare kan...

Vi blandet 4 egg, 1 dl mandelmel, 1 dl havremel og nok helmelk til at røra så "normal" ut...
Vi lot så røra svelle i 20 min, siden kokken var overbevist om at det måtte den gjøre så ikke pannekakene skulle dette fra hverandre.
Vi fordelte røra til å bli 5 pannekaker.
Vi stekte de i mer enn nok smør...
Det luktet litt som svidd marsipangris...
Pannekakene datt fra hverandre på vei til tallerken. 
Det holdt ikke med bacon
Vi overbeviste oss selv om at hjemmelaget bringebærsyltetøy er kjempe sunt. 
Vi spiste fort..
Vi ble enige om at pannekaker ikke lenger er en høydare!

Tusen takk for maten .... ;)


onsdag 3. desember 2014

Tenk deg....

Tenk deg at du våkner av vekkerklokka. Du undrer deg på hvorfor den ringer så du trykker på slumreknappen for å huske årsaken til at du skulle opp tidlig. Så våkner du igjen av at det ringer. Du har fortsatt ikke kommet på hvorfor, så du slumrer igjen og igjen og igjen. Så tikker det inn en melding. "Er på vei"..
Du ruller deg ut av senga og kommer på at du skal ut å farte litt med en venninde. Nå vet du at du har 30 minutter på deg til å gjøre deg klar.
Du subber deg inn på kjøkkenet for å fôre hundene. På veien registrerer du at det absolutt ikke er veldig ryddig hos deg....
Du fyller hendene med skrot du kan hive ut i garasjen mens hundene gjør sitt fornødne.
I det du lukker garasjedøra registrerer du hvor deilig det er at sola prøver å tine frosten som ligger som et pledd på bakken. Det tar deg et par sekunder, men så kjenner du at frosten for lengst har trengt seg gjennom crocksene dine og nå har den omfavnet dine bare tær..
Tenk deg at du på vei inn planlegger å rette ut håret ditt for å vise frem den nye frisyren din fra sitt beste.
Tenk deg så at du blir små irritert når du kommer på at de har tatt strømmen i huset ditt før 'nte gang denne mnd, men du finner glede i å få sminke deg i glimtet fra et telys...

Tenk deg så at venninden din kommer og dere reiser av gårde. I det dere har kommet noen minutter fra huset merker du at du har glemt å pusse tenner, så du tar en tyggis. Dette fører igjen til at du kjenner at du har glemt å spise frokost!!!
Du sier "forsiktig" at du er rimelig sulten og dere blir enige  om å kjøpe noe mat etter dere har levert fra dere diverse gaver.
Tenk deg så hvordan denne sultfølsen vokser mens dere sitter å drikker kaffe hos gavemottakeren..
Tenk deg hvordan kvalmen stiger og svimmelheten gir seg til kjenne når du reiser deg etter noen timer i en stol...

Dere stopper på en bensinstasjon... Du er så sulten at ingen ting frister. Du vet du må spise, men de har ingen ting du vil ha.. Dere blir enige om å dra på Meny. Du ser med en gang for deg en Tacobaguett. Du ser for deg hvordan den ligger der nystekt med smeltet ost...
Tenk deg hvordan munnen fylles med vann bare ved tanken.
Så da kjører dere videre, en omvei tilogmed, til dere finner nærmeste Meny. Du kjenner gleden vokser inni deg mens du målrettet går mot varmdisken.
Tenk deg så den skuffelsen du føler når du ser at det ligger halvrå tacobaguetter i disken. Osten er ikke en gang smeltet..
Du er nå blitt så opphengt i denne tacobaguetten at du kan ikke kjøpe noe som er halvgjort... Du venter til neste butikk..

Dere skiller lag og du begir deg ut på videre shopping alene. Du stopper først på Jysk for å kjøpe litt dilldall du trenger. Og når du står i kassa hører kassadama hvor sulten du er..
Du vet at Meny er nær,.. Du kjenner at du igjen gleder deg.
Tenk deg gleden du da føler når det kommer et nytt brett med nystekte tacobaguetter i det du kommer frem til varmmatdisken!
Tenk deg den boblene følsen du har mens du bærer denne tacobaguetten frem til kassen.
Tenk deg den iveren du føler mens du holder et hardt tak i tacobaguetten mens du går mot bilen.
Tenk deg hvordan vannet samler seg i munnen mens du åpner posen med den gode tacobaguetten i.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tenk deg så den enorme skuffelsen du får når du ser at du har most hele baguetten og at det i tillegg IKKE er TACObaguett, men en baguett fylt med spaghettisaus!!!!!