fredag 15. mars 2013

psykisk trening vs tur

De siste årene har det vært mye fokus på psykisk trening av hund. Det selges IQ leker av alle varianter og folk legger pølsespor som aldri før. Hunder lærer triks og øvelser hjemme i stua og om hunden har adferdsproblemer for man som regel beskjed om å trimme hjernen til hunden enda mer slik at hunden blir sliten.

Nå føler jeg at problemet har snudd seg litt. I og med at man leser mange steder at 2 min. psykisk trening tilsvarer alt fra 30 min. til 2 timers tur, har folk "sluttet" å trimme hundene sine.
De tar med hundene ut så de får gjort fra seg, så putter de en pølsebit i en brusflaske og lar hunden drive med dette til den er sliten.
Hunder i dag ser ut til  å ha relativt dårlig kondisjon, men er relativt utholdende når det kommer til psykisk trening.

Jeg personlig mener at begge deler er like viktig og at alt henger sammen om du vil ha en lykkelig hund.
Hunden er nødt til å bygge opp musklaturen sin og få ut kruttet sitt via trim, samtidig som den trenger å trimme de små grå.
Etter å ha jobbet vegg i vegg med dyrlegen har jeg oppservert at overvekt forekommer hos ganske mange hunder, og det er jo egentlig ikke så rart når man hører hvordan de tenker.
Ganske mange kunder har kommet innom dyrebutikken for å kjøpe hundegodis, det blir da en samtale rundt dette i forhold til hva slags hund man har(store eller små godis) og hva de skal trene på.. Veldig mange svarer at det er for å sysselsette hunden eller for å få den sliten så de selv kan nyte kvelden i fred og ro.

Jeg var på seminar med Anders Halgren for en stund tilbake, og han nevnte at de hadde testet hvor lenge en vanlig familie hund faktisk er i aktivitet i løpet av dagen. Da snakket han om antall minutter hunden ikke ligger stille. Altså når hunden går til vannskåla o.l og på tur. Om ikke jeg husker feil var hundene i aktivitet i ca 2 timer i løpet av døgnet. Altså 2 av 24 timer var hunden totalt i bevegelse.

"En lydig hund er en lat hund".  Herr og fru Hansen ønsker gjerne at hunden skal være en kosebamse, som gjør minst mulig ut av seg..

2 timer bevegelse og masse ekstra snacks for hjernetrimmens skyld.. Ja, da får man overvektige hunder med diverse lidelser da......

                                                                                VS


onsdag 13. mars 2013

Da er prosjekt "hjemmet mitt" i gang. :)


Da er ting endelig i gang!!!
Vi har begynt å rive huset mitt foorige helg, og jeg føler en veldig lykke over å se fremgangen.
Til nå er kjøkken og stue rivd. Resten forsvinner forhåpentligvis til helga etter vi har fått satt opp ekstra bæring til taket.
Jeg er så spent på hvordan huset mitt blir til slutt. Også er jeg veldig spent på når det blir ferdig :P