søndag 31. juli 2011

Miljøtrening

Nå har det seg sånn at jeg snart skal få valp, eller forhåpentligvis i november :) Og jeg har planlagt en hel del jeg skal gjøre med denne i form av miljøtrening.
Tequilla startet sitt liv i Oslo, og har jo derfor fått mye gratis. Vi har flyttet mye og hun har opplevd mye.
Så har det seg sånn at Lene fikk valp for ca 1 1/2 år siden. Den har levd sine gode dager til nå på landet.
Så fordi jeg bor i drammen, og har en "byvandt" hund, så fant vi ut at det kunne være lurt å bruke hennes ro til å miljøtrene Lenes hund. :P
Vi startet første økt i lille stokke. Der vi møtte mennesker, biler og et tog. Det var veldig tydlig at hennes hund avreagerte dårlig og den syns veldig mye var skummelt.
Vi brukte litt tid ved togstasjonen. Og jeg inbiller meg at Tequilla hadde en god innvirkning, for så lenge hun lå der, lå Oleo der. Mens når hun kom til meg for å å få litt oppmerksom het, "løp" Oleo til Lene for støtte.

Vi endte dagen med en liten treningsøkt på Krizoo og litt ballkasting.


I dag ble Lene med til Drammen for å ta neste steg. Vi trente masse på å gå pent i bånd. Vi dro først til Gullskogengård for å møte litt ender og en annen vakker fugl.

Etterpå dro parkerte vi bilen hos meg for å gå langs vannet. Ikke bare møtte vi mange mennesker og hunder, men vi satte oss også ned mellom de skumle togene som kjører forbi og en enda skumlere båt.
Oleo gjorde det mye bedre i dag. Han ble nyskjerrig på det skumle og gikk mot det for å finne ut hva det var, for så å kunne legge seg ned å slappe av.
Mennesker og hunder reagerte han ikke på i det hele tatt..
Det kommer nok til å bli kjempe bra, og jeg gleder meg til det er min tur med ny valp.. :D



Terapihund

Jeg skulle sove hos Lene fra fredag til lørdag og så meg nødt til å ta med hunden på jobben. Dette var selvfølgelig en av de varmeste mest solfylte dagene som har vært i sommer. så jeg var ute 2 ganger hver time for å lufte hunden og for å gjennomluftet bilen og fylle på vann. Alle vinduene sto helt på gløtt og i tillegg flyttet  jeg bilen 3 ganger.
Når vi skulle ha lunsj kvart på tolv spiste sjefen sammen med oss og vi koste oss med is. Mesteparten av pausen brukte jeg ute med Tequilla. Når jeg kom inn igjen satt sjefen og prata om at vi egentlig burde hatt noen besøkstur på bokollektivet. Og da var ikke jeg snau med å si at jeg hadde et i bilen. Gå å hent henne da, var da en klar instruks. Så jeg hentet Tequilla mens de andre samlet de gamle i stua.
De ble SÅ fornøyd for Tequillas selskap!!! Så nå har jeg bedt om å få opplæring der inne slik at jeg kan jobbe der og ha Tequilla med på jobb. :D Kjempe morro. Tequilla er kjempe flink med de. Virker som hun skjønner at de trenger litt selskap for hun stod lenge ved flere av dem, bare for å la dem ta på henne og kose med henne. Noe hun vanligvis ikke gidder.
Tror hun ble rimelig sliten og varmen slo henne litt ut, for hele veien til Lene hang hun ut av vinduet :P