lørdag 21. november 2015

Ja, hva da egentlig?

" Jeg må på jobb, det er kommet en bombetrussel."
Og der løp hun ut av døra mens jeg ble forlatt totalt uviten og passe stresset. Et sjapt googlesøk gjorde at jeg visste litt mer, men ikke mye.
Etter en stund fikk jeg omsider svar på min sms om alvorlighetsgraden. "Neida, ikke så alvorlig. Bare kommet inn noen trusler om skyting og bomber i det siste."
Igjen satt jeg tankefull... For hva i all verden skulle hun gjøre om det kom en som ville skyte litt. Vise frem sin fine uniform som representerer et "tyttebærpoliti" som ikke har noe annet enn sin tlf til å beskytte seg med?

Heldigvis er hun foreløpig "bare" en vekter... Foreløpig har jeg bare trengt å bekymre meg for idioter på fylla og hissige fotballfans.  Men hva når hun er ferdig utdannet politi?

Hva når hun skal ut å stoppe de ordentlige kriminelle? Hva når hun blir blandet inn i gjengoppgjør eller større narkotikasaker? Hva når hun skal ut å stoppe han som skal skyte den flyvende elefanten med sin avsagde hagle? Hva når hun skal rydde opp i husbråk der sønnen har satt sitt våpen i mot sin far?  Hva når hun skal være første pulje som evakuerer steder utsatt for trusler?  Hva når hun er den som skal håndtere personen med morfars revolver som har havnet i en kraftig psykose? Hva når hun skal fikse en gisselsituasjon i et væpnet ran?
Hva om hun plutselig er den som står i andre enden av løpet?

Ja, hva da? Når alt hun fortsatt har til å beskytte seg med bare er en uniform og en radio???