fredag 10. oktober 2014

Helene gjør ting hun ikke kan..(??) Utelukkende posistivt(?) hundehold :D

Jeg tar meg selv stadig i å være litt høylytt i diskusjoner, gjerne diskusjoner jeg ikke har nok grunnlag for å være høylytt i :P
Denne gangen var det klikkertrening som ble diskutert.. Eller, ikke selve klikkertreningen, men det at man ikke kan si nei til hunden sin.

Jeg, som de fleste som kjenner meg vet, er av den oppfatningen at fri barneoppdragelse ble prøvd ut på 70 tallet uten nevneverdig hell, så jeg ser ingen grunn til at det plutselig skal funke nå.
Jeg har stor tro på at klikker funker som en treningsform, men jeg klarer ikke å dra paralellen til at hvis jeg bruker klikker til å lære hunden øvelser, så kan jeg ikke si nei når hunden stjeler mat fra bordet hjemme.

For å ha mer erfaring på området bestemte jeg meg for å teste ut dette med å ikke si nei i samkjøring med klikkertrening.

Jeg bestemte meg for å starte med triks... Det løste jeg kjapt, så da tok jeg steget videre til hverdagslydighet.. Det er nemlig der jeg føler at det er kjekt å ha en stoppknapp...


Etter flere uker med uttesting føler jeg at jeg tilslutt kom til en god løsning på hvordan jeg kan slippe å si nei for evig og alltid.
Her er et lite sammendrag på alt vi har gjort, og løsningen på det hele :D:D