fredag 16. mars 2012

Det er ikke bare bare å bli mor igjen...

I tiden før jeg fikk Molly følte jeg at jeg gjorde masse forberedelser. Jeg tenkte over mange situasjonen og forberedte meg og planla hvordan valpetiden skulle gjennomføres..
Det er ikke det at det var til ingen nytte, men det er det at ting ikke alltdi blir som planlagt.
Jeg må stadig ta et lite opprøsk i meg selv for tiden, for jeg har blitt så veldig utrygg.
Jeg merker at jeg går i forsvar til alle som nevner noe om valpeoppdragelse eller de bare nevner noe om valpen min. Selvom det bare er hyggelige ting som blir sagt.
Jeg er kjempe redd for å mislykkes, eller for å feile på noen som helst måte. Jeg må ha fullstendig kontroll på alt, og om noe kommer litt uforutsett, som besøk eller barn i nabohagen, ja, da går jeg nesten i stå!!
Jeg tror nok frykten min kommer litt av at jeg allerede føler meg dømt pga den hunden jeg har fra før. Fordi hun ikke alltid har vært et prakteksemplar og fordi jeg gjenntatte ganger har fått høre at jeg bare kan legge henne i grava. I tillegg har jeg nå skaffet meg en rase alle har frarådet meg til å skaffe meg, en rase jeg har frarådet mange andre til å skaffe seg også. Så nå må jeg bare bevise at jeg får det til..
       Jeg bruker alt for mye tid til å tenke på hva andre tenker og mener om meg. Første gang jeg hadde med Molly på stevne var jeg mye mer opptatt av å gjøre det jeg trodde andre kom til å mene var riktig, enn hva jeg kanskje hadde gjort om jeg ikke tenkte så mye. Så da var jeg nødt til å putte Molly litt i bilen for å senke skuldrene. Det hjalp heldigvis. :)

For hver liten utfordring merker jeg stresse komme over meg, håndterer jeg dette riktig? Burde jeg gjort noe annerledes? osv...
Jeg føler liksom at siden jeg nå har trent så mye hund og hatt en del med hund å gjøre de siste årene så burde jeg mestre denne tiden supert. I alle settinger, til alle tider og uansett hvem jeg er sammen med.

Det har seg slik at alle valper er forskjellige, men alikevel blir det lett for at man sammenligner. Nå har en av mine beste venner fått valp samtidig som meg. Noe vi har pratet om og drømt om i mange år.
Det har vist seg å være en større utfordring for meg enn hva jeg hadde forventet.
Spørsmål som hvordan er din valp i forhold til det ene og det andre, hvor mye sover den, biter den, bjeffer den, hvor mye trener du osv går igjen i hver samtale vi har. Og der jeg burde vist glede,kjenner jeg at jeg nesten blir litt sjalu... :/ Det er vanskelig å forklare...
På den annen side syns jeg det er kjempe deilig at vi er i samme båt, vi kan drøfte ting, le av valpete valper, utfordre hverandre litt på steder vi har godt av det. :)

 Jeg har virkelig fått en aller tiders valp. Og jeg koser meg skikkelig med henne. Hun er på godt og vondt alt jeg kunne drømt om :P Jeg tror nok hun skal kunne ta meg til nye høyder. Jeg må bare lande på bakken først :P
 

tirsdag 13. mars 2012

Hundesledekjøring :D

Idag har vært nok en fantastisk dag. Først stod jeg opp kl 08.00. Jeg spiste frokost og matet hundene. Så tok jeg med meg Molly og reiste i retning jobben. Men før jeg starte rakk jeg å gå en deilig tur langs vannet ;)
På jobb kommer Heidi å sier at vi skal kjøre hund i dag. pga litt nerver prøvde jeg å ro meg vekk med at jeg ikke hadde med meg klær. Men Heidi hadde en løsning på det, for hun hadde klær hun :P
Denne gangen skulle vi ha med en setter og en vorster også. Og det skal sies at jeg har hørt mye om disse hundene, så med tanke på hvor fort det gikk når det gikk fort på ski, så tenkte jeg i mitt stille sinn at dette går til h....
Vi droppet av Molly hos Heidi, reiste til Tor og hentet hunder før det så bar av gårde...
Her står jeg, klar og nervøs med mitt 4 spann ;)

Og jeg må si. Dette var super kult!!!!!!! Det var stort sett setteren som stod for det meste av trekkingen, men de andre gjorde nok sitt de også. Jeg er jo ikke akkurat barae luft :P
Det var knall fint vær, sol og vindstille og vi hadde hele løypa for oss selv!! :D
Ettersom det bare er oppover dit vi skulle, så er det selvsagt bare nedover på vei hjem. Så da tenkte vi at om jeg skulle overleve var det bare å koble løs et par hunder på hjemveien. Så da var det bare meg og huskyene igjen :P Dette ga virkelig mersmak, så jeg håper Molly vil syns at det er kult å trekke.

På de to turene Heidi og jeg har hatt så har jeg også lært å sette kjetting på bilen.. selv mens jeg bare sklir nedover og nedover, har jeg nå lært å mestre det å holde seg fast i bilen med en hånd og sette kjetting på med den andre :PTequilla, stakkar, er sykmeldt for tiden. :( Tenke jeg skulle prøve å få tatt noen bilder i morgen og skrive en liten blogg om det også.

Adios ;)

mandag 12. mars 2012

En fantastisk hundehelg ;)

Denne helgen har det stort sett bare dreid seg om hund for meg.. For på fredag kom Lene og Pål på besøk med sin lille Khan.
Det var morro å se hvor stor Molly er i forhold og hvor voksen hun ser ut sammenlignet med han :P
De kommer nok til å bli et radarpar. :D Endelig har drømmen min/vår kommet i oppfyllelse. Vi har valp samtidig ;)

På lørdag så kom Hanne på  besøk med Pelle. Det tror jeg Tequilla satte veldig pris på, for hun villebare leke masse med Pelle.. Til hennes store fortvilelse så var Pelle mye mer opptatt av Molly...

Søndag bar det inn til Mjøndalen med Molly får å se Hanne og Pelle starte Rally lydighet. Ettersom jeg aldri har sett dette live før, var det ganske spennende :D

Rett fra hallen reiste jeg til Heidi. hun skulle ta med med ut å kjøre hund og slede.. Trodde vi da. Men ettersom vi ble 2 hunder for lite, måtte vi heller gå på ski. Så da fikk jeg låne en husky og en vannhund og derretter bar det av gårde. Da gikk vi 45 min i rein oppoverbakke. Og til min fortvilelse så dro ikke hundene noe særlig....
 ... før vi skulle nedover. Da kunne de gjerne løpe, og da kunne de løpe fort. Det er år og dag siden jeg har stått på ski, men jeg syns dette var en fantastisk fin tur. Selv med litt knall og fall.

Dagen sluttet ikke der, for når jeg og Heidi kom tilbake møtte vi Finn som skulle ut på tur med sin fuglehund. Så vi ba han vente slik at vi kunne dra hjemom, ta av oss litt av de alt for mange klesplaggene og hente Molly og bli med på tur. Det gjorde han. Så da ble det 6 hunder på tur, der i blandt min lille Molly, på tur i skogen i en god time.
Jeg må si at dette har vært en av de mest fantastiske dagene på lenge..
 Synd jeg ikke har noen bilder fra søndagen... :(