torsdag 12. januar 2012

Randers Regnskog

Når vi var i Danmark for å besøke Molly hadde vi en del tid til overs den dagen vi skulle hjem. Så vi tok turen til Randers Regnskog.
Jeg m,å si at jeg egentlig er litt skuffet. Etter det folk har fortalt om stedet så så jeg for meg at en kuppel skulle være på strl med sikkert 100 fotballbaner. Det var det jo ikke, og jeg hadde gledet meg veldig til alle disse dyrene og krypene som skulle være løse rundt om kring. Masse store flotte sommerfugler. Et stoooort rom fullt av slanger, en egen grotte til kjempe flaggermus osv.
Når vi kom dit var det stort sett aper og fugler som var "løse". Jeg så ingen sommerfugler, og både slangerommet og flaggermus grotten var ganske så mye mindre enn jeg hadde trodd.
Det er det som er litt dumt med å høre om ting på forskudd, for hadde jeg aldri hørt om dette stedet så hadde jeg nok vært overveldet....
Vi ble ferdig med runden der inne ganske fort, kunne sikkert brukt mer tid der inne, men jeg ble helt ærlig litt lite motivert når det var så skuffende i forhold til hva jeg hadde forventet.

Men på den andre siden så fikk vi tatt noen bilder med det nye kameraet mitt da ;)
På tur med en pointer???

I helga har Tequilla vært hos Hanne på besøk ettersom vi var i danmark og jeg er vant til at Tequilla trenger litt innkjøring etter hun har vært borte fra meg. Men i dag er det Torsdag og innkjøringen burde vært over. I dag har vi gått over 2 timer tur fordelt på 2 turer og et par tisseturer på morningen. Men det har vært som å gå tur med en Pointer!!(eller en annen stressa fuglehund)!!!! Bena hennes går fortere enn hva hun selv kan håndtere. Hun har svinset fra side til side med nesa godt plantet i bakken. Hver gang det har vært en lyd har hun tittet fort og nyskjerrig opp før hun igjen har "løpt" videre frem og tilbake.
For første gang har jeg følt at Tequilla har vært "stresset".. Jeg hadde Lene på øret på turen og vi diskuterte dette en del, for hun har akkuratt det samme med Oleo for tiden. Og vips så fant vi ut av det. Det er nok den nye maten...
Tequilla er nok bare blitt en krutttønne av energi, som hun ikke har fått utløp for på en stund. Det har blitt altfor lite trening i det siste og altfor lite tur uten bånd. Hun får jo ikke løpt fra seg her i Drammen...

Jeg er bare super fornøyd jeg da, for nå leker hun på eget intiativ med leker hun har hjemme, hun er veldig ivrig når vi trener, hun er motivert til å gå laaang tur selv når det er kaldt OG hun røyter nesten ikke i det hele tatt lenger..

Jeg er helt overbevist om at tørrfor ikke er det beste alternativet for hunden. Og jeg kommer til å fortsette å fore rått så lenge jeg lever.. Det er jeg ganske sikker på i hvertfall!!!

mandag 9. januar 2012

Besøk hos Livia, Lucas, Amyra og alle valpene ;)

På lørdag dro vi fra Larvik med båten som gikk til Hirtshals kl 12.45. og var fremme i danmark ca 17.30. Da var det bare å cruise av gårde til et lite hus i Brande. Utenfor huset stod det en bil med merket Greenbasillisk på, så vi var ikke i tvil om vi hadde kommet riktig. Døren ble åpnet før jeg rakk og ringe på og jeg var overrasket over hvor stille det var der. Det eneste vi hørte var noen små Parson valper som lagde litt lyd...
En vakker Amyra møtte oss blid og fornøyd, det tok ikke lang tid før hun stod med en bamse i munnen ved siden av meg og ventet på kos. En liten spretten Parson russelterrier kom også å ønsket oss velkommen.
Det gikk ikke lang tid før valpene ble sluppet ut av valpekassa og 10 nyelige valper kom løpende ut får å finne mammaen sin :)

Jeg ble helt fortryllet, jeg satt bare å smilte og smilte, å siklet og siklet :P
Det var mye fart i disse valpene en stund, og det var ikke bare bare å ta bildet.
Her er den ene tispa, meget nyskjerrig.

Jeg klarte ikke å holde fingrene av fatet så veldig lenge. Her var det mange nurk å kose med ;)Livia og Lucas har reddet en nydelig husky som egentlig skulle avlives. De syns visst ikke at 14 valper allerede var nok.. men på den annen side, hva gjøre vel en til :PDet tok ikke så lange tiden før valpene var slitene og måtte sove litt. De hadde hatt besøk før på dagen også, så jeg var egentlig imponert over hvor aktive de var den tiden vi var der.

Når valpene sov klarte jeg og rive meg vekk et lite sekund slik at vi kunne fylle ut de nødvendige papirene, spise litt og prate mer :) Da fikk vi vite at de faktisk hadde 5 voksene maller til inne i huset. Jeg ble litt sjokkert, for jeg hadde ikke merket at det var noen flere hunder der. Vi ble da fulgt litt lenger inn i huset hvor det stod 4 bur med 4 flotte maller inni ;) Vi fikk hilse på alle sammen. Grunnen til at de stod der var for at ikke vi skulle bli overfalt når vi kom :P Men jeg er sjokkert over at de ikke lagde en lyd jeg.. hehe. 7 voksne hunder under samme tak og 14 valper, og alikevel full kontroll.
Den siste hunden stod i et bur i gangen. Det var en tispe på 18 mnd som de bare hadde hatt i 3 mnd.
Jeg er helt overveldet. Her går alle hundene sammen med hverandre og alle valpene. Helt utrolig syns jeg :D :D

Her er "tante Parson" (henne har egentlig egne valper da, men hun tok seg gjerne litt av Amyra sine alikvel)Tispene er de valpene som har rosa, rosa/grå og lilla halssnor :)
Jeg gleder meg til å få vite hvem av dem jeg får.
Det ble en del bilder i dagens blogg. Men det skjønner dere kanskje!!!