lørdag 18. juli 2015

Da Frk. Høflig forsvant

Jeg anser meg selv som en relativt høflig person. Jeg er stort sett blid og som regel veldig konfliktsky.
Men her om dagen så sprakk denne bobla.. :O

Det hele startet med at jeg har vært 1 uke i solfylte Danmark. Danmark har mye god mat!
Så reiste jeg til regnfulle Sverige, der vi skulle spise lunsj ute på et pizzasted.
Jeg bestilte som jeg pleier en pizza med pepperoni og ananas. Noe samtlige syns var en meget spesiell kombinasjon. Jeg derimot reagerte mer på at det stod at de serverte kebabtallerken med peperoni på toppen..

Jeg skjønte jo fort hva som var greia når jeg fikk pizzaen servert...
For når du forventer dette:



Og du får servert en pizza med tomatsaus, ost, annanas og 5-6stykker av noe som kunne ligne de greiene til høyre på bildet under


Så går det opp for deg at Svensker ikke vet hva pepproni er..

Høflig som jeg er krysset jeg fingrene for at de ikke skulle være alt for sterke og spiste rubbel og bit :P


Men så en dag var det nok for Frk. Høflig.. :O

Vi bestemte oss for å gå ut å spise etter trening her om dagen.
Sulten som jeg var var mitt eneste kriterie at jeg ville ha noe annet en burger, så var det opp til de andre å finne ut hvor det var best å spise.
Vi endte opp på peppes, hvor vi bestilte løkringer til forrett og pulled pork "burger" til middag.
Vi fikk servert drikka rimelig sjapt, men etter en stund kom servitøren og sa at de hadde gjort noe feil med bestillingen, så det var laget vanlige burgere i stedet.
Så da kunne vi endten betale halv pris på burgerne eller vente 20 min på ny mat.
Jeg som allerede led av lavt blodsukker, valgte og ikke gjøre så aaaaalt for mye ut av det, og bestemte meg etter mye om og men for å ta til takke med en burger til halv pris.
Servitøren kom tilbake med tre burgere uten noe attåt, ingen salat, ingen pommefrits. Kun en tallerken med en enslig stusselig burger på midten..
Mens de andre gransket menyen for å se om det ikke skulle følge med tilbehør satt jeg og gråt mine store tårer over at det var lagt ost på burgeren min. Noe jeg spesifikt hadde bedt om å få slippe..
Når vi så hadde etterlyst vår forrett 3 ganger var tydligvis tålmodigheten min nådd. Det hjalp ingen ting at vi fikk tonnevis med tortillachips servert med gjevne mellomrom. Forreten kom først når vi informerte om at vi nå var mette og at vi ikke lenger hadde planer om å betale for løkringene.

Mens jeg litt forsiktig (følte jeg) hadde prøvd på en hølflig måte og fortelle servitøren hva jeg syns om han og denne maten, oppdaget jeg at de menneskene jeg satt med hadde sunket godt ned i stolene sine.. De fniste litt forsiktig (?) mens den ene prøvde å si noe sånt som "hehe, det går nok bra".

Vi brukte noen minutter før vi gikk til kassen og betalte. Jeg trodde vi ventet fordi vi syns det var koselig å sitte der, men egentlig tror jeg de ventet på at den stakkars servitøren skulle gå av vakt.

Nå han endelig var gått av vakt gikk vi til kassen. Jeg merket at etter jeg hadde sagt noen strofer om at jeg skulle fortelle den kassadama både det ene og det andre så sto jeg rimelig alene i køen...

Til kassadamen fortalte jeg høflig og pent at jeg skulle betale for en halv hamburger og en brus.
Damen så lettere forvirret ut, før hun spurte hvem av oss som skulle betale for burgeren uten ost..

Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde etter dette, for da ble det svart.
Men det hele endte med at vi gikk fra peppes med en kvittering på 38 kr for en brus ;)









Nå venter jeg bare i spenning på om jeg noen gang blir invitert med ut på middag igjen :P

tirsdag 14. juli 2015

Sommerferie 2015

Da var ferien min allerede over og jeg er veldig glad for at jeg har fått mulighet til å nyte hver dag like mye.

Når man ikke har så lang ferie er det viktig å gjøre det beste ut av den!!
Så jeg tok først turen ned til Næstved i Danmark hvor oppdretteren til Molly og Kalisi bor.
Klubben der skulle arrangere Danish Open, en mondikonkurranse weekend, så jeg dro ned for å få med meg hele herligheten. Jeg kom på mandag, så jeg fikk annledning til å tren hund, lage rekvisitta og spise god mat før helgen var i gang for fult.
Denne uka skal så absolutt gjentas neste år også, for jeg koste meg virkelig!!



I løpet av helgen ble jeg kjent med noen svensker som klarte å overbevise meg om at det var lurt å reise rett fra DK til Sverige på mondiokurs. Ettersom sporten er ny for meg, og jeg vil lære mest mulig så var jeg ikke spesielt vanskelig å overtale.
Så mandag og tirsdag i ferieuke 2 tilbrakte jeg ett eller annet sted i Sverige som ikke har navn, kun gps kordinater :P
Jeg måtte lære fort, for her var det bare å spenne fast hundene og stå imot. Min fransk er noe rusten (eller ikke tilstedeværende...), så jeg er glad det var en svenske som kunne tolke litt for meg. (selvom det skulle vise seg at det var ikke alle de svenske ordene jeg fikk helt med meg heller :P)

Jeg reiste fra Sverige sliten, men med høy motivasjon til å trene. Så nå var det nesten synd at jeg fortsatt hadde noe ferie igjen. :P
Turen videre tok meg til et eller annet sted i mellom Hamar og Elverum hvor jeg besøkte Guri og Arve, før jeg dagen etter dro videre til hytta på Femund der Tequilla  (og pappa og henriette) ventet på meg. :D


Siden jeg er blitt så sinsykt god til å lage disse videosnuttene mine så kan jeg ikke skuffe nå.

Her er ferien min oppsumert i film og bilder :D