fredag 4. februar 2011

fredagens morsomme :)

To kompiser var ute og luftet hundene sine en lørdagskveld. Den ene hadde en Labrador, og den andre en Chihuahua. Det var varmt, og strupene til karene ble etterhvert svært så tørre. Da de rundet et hjørne fikk de se en bar. Fyren med Labradoren sa til kompisen:

-"La oss gå inn der og ta oss noen halvlitere!". -"Ja, det hadde vært fristende, men vi kommer jo ikke inn der med hundene.." . -"Ingen fare. Bare gjør som jeg," sa retriever-eieren. Tok på seg et par solbriller, og strena mot døra. Han ble selvfølgelig stoppa. "Du kommer ikke inn her med hunden", var den klare beskjeden. -"Jammen, det er førerhunden min skjønner du." Fyren slapp selvfølgelig inn. Så var det kompisens tur. På med brillene, og mot døra. -"Du kommer ikke inn her med hunden!" -"Men jeg er blind, og det er førerhunden min".. -"En chihuahua? Som førerhund?" -"Chihuahua??? Faen, har de gitt meg en chihuahua.."

torsdag 3. februar 2011

Dagens god gjerning :)

I dag var jeg tidlig ferdig på jobb, så jeg dro rett ned til komunekontorer for å levere timelister for ekstra vaktene mine :)
Når jeg da kjører ut fra parkeringa ser jeg 2 små jenter slite med en altfor stor hund. Hunden som så ut til å være en labrador med "barter" og stri pels hadde bitt seg tak i båndet og prøvde alt den kunne for å dra jentene ut i veien.
Jeg stoppet bilen å gikk ut. "trenger dere litt hjelp?" spurte jeg uten å egentlig bry meg om hva de svarte. Jeg tok tak i båndet og fikk hunden til å slippe. Så ser at den minste jenta gråter. Hun var faktisk kjempe redd!!
Jeg lurte på om de bodde langt unna og om de ville at jeg skulle følge di hjem. Ja, det hadde vært fint svarte den eldste jenta, mens hun sendte meg et "du får holde hunden" blikk. :)
Mens vi trasket bortover fortalte de meg at de var 6 og 8 år gamle og at de pleide og gå tur med hunden. Den er bare en valp sier jenta og jeg kikker ned på beiste som hopper rundt meg og biter i båndet. Ryggen til hunden var ca midt på mitt lår. Så det var en rimelig stor valp!!!
På turen vår får jeg vite flere historier fra da barna er på tur med hunden alene, at den biter og hopper og at den stikker av med lue og votter. Den kommer seg stadig løs fordi den biter på båndet også..
Da tenke jeg at jaja, mens vi går her kan jeg jo hjelpe de litt på vei og jeg prøver å fortelle hunden at dette ikke er lov. "Valpen" stopper opp, kikker på meg, og knurrer. Ikke helt den leke knurringa, men langt fra magen. Jenta sier da at det hender den blir litt sinna, og at da er det best å la den bite i båndet...
Jasså tenkte jeg og gjorde meg litt kraftigere og fortalte hunden en gang til at dette ikke var lov. Tror nok ikke den var vant til det. For da slapp den fort gitt :P
Vel hjemme sa vi adjø og de tok med hunden sin inn..

Jeg lurer på hvordan foreldre kan sende ut så små barn, med en så stor vilter hund!!
Det kan jo selvfølgelig henda at de ikke hadde bedt om lov idag, at de bare tenkte at det var lurt å ta med hunden til butikken. Men når jeg hørte alle historiene, så var det jo tydeligvis vanlig at barna var ute med hunden alene...
Hele turen var jo ved siden av en trafikert vei, og hunden viste ingen respekt for bilene. Så dette kan fort hende tragisk!!!

Man skal se mye altså. Men jeg har i allefall gjort mitt. :)

onsdag 2. februar 2011

hmmm

Da prøver jeg å spre bloggen min litt rundt.. Slik at flere har mulighet til å lese min ekstremt spennende blogg :)


nå kan man finne den her tror jeg :)

http://bloggurat.net/minblogg/registrere/cc7053878ee3e168d158e0bc2bb951dc65812277

tirsdag 1. februar 2011

Deilige deilige dag!!!

I dag må jeg si at jeg bare er kjempe glad!!! Hehe. Det sprudler kan man si. Vet ikke helt hvorfor, men er vel en blanding av at nå er jobber i boks, økonomien løser seg, hundetreningen går kjempe bra og det er blitt VARMERE. Sola titter stadig frem og jeg nyter dagene fult ut. Gjør ikke noe om det er litt kaldt når sola skinner så vakker. Hm. Kanskje jeg er blitt våryr :P

Noen sanger har festet seg litt til hjernen for tiden. Og denne kan jeg takke Lene Normann for at jeg har utrolige festlige minner til :P tihi. Noen bilder bare fester seg, og jeg har fått min helt egene video til:
http://www.youtube.com/watch?v=quE6rBVTHkQ. (se litt av teksten nederst)

Ja. Over til denne hundetreninga da. Ja, da har jeg vel egentlig annonsert til de fleste når jeg skal debutere i kl 1 lydighet. Og vet du det ikke, nei da får du vente til det er overstått. Så får du vite hvordan det gikk... Haha.
Jeg har hatt masse fokus på stå under marsj i det siste. Dette er en øvelse vi har sliti leeeeeeeeeeeeeeeeeeenge med... Nå har vi gått litt tilbake på læringstigen og prøvd med godbitskål.
Jeg legger en godbit i skåla, tar med tequilla litt frem og sier plutselig værsågod. Da er det førstemann tilbake altså.. hehe.
Men så er ikke alltid godisen god nok til at hun gidder å brå snu, eller så er det slik at hun ikke har skjønt poenget enda.. Jeg prøver å finne ut hvordan vi kan få en brå stopp. Hun er jo ikke noe særlig på leke..
Så brå stopp er den ene siden av øvelsen vi trener på. Andre delen er å stå uansett hvor jeg går hen. Hun har hatt store problemer med å bli stående når jeg beveger meg bak henne...
Nå har vi trena masse på det, så i dag gikk vi gjennom hele øvelsen slik den skal være og det gikk dritbra. Men jeg brukte hjelpekomando for å få en bråstopp...
Vi får bare fortsette å trene, for dette må sitte innen vi skal starte altså!!
Tar gjerne i mot tips!!

*Lyrics til Admiral P sin " Snakke Litt ... "

"Snakke litt.

Snakke litt med meg
Prate litt med deg
Snakke litt med meg
Kan du komme hit å snakke litt med meg
Prate litt med deg
Kan du komme hit å snakke litt med meg
Du ser at jeg vil ha kontakt
Kan du komme hit å snakke litt med meg
Ja du, jeg vil prate litt med deg
Kan du komme hit å snakke litt med meg
Admiral han vil ha kontakt
Jeg sa hei men du gikk rett fordi
det er derfor jeg kom til deg å dro deg litt på si
dro deg på si  å bare for å si at jeg ville veklse ut ordet jeg med vi eyh.
lei av jeg, og jeg vil ha mer vi
men jeg skakke stresse deg for du må føle deg fri  eyh...
takk for sist, ja vi hadde god tone
det hadde skjedd men vist ikke det hadde vært for tone
ting tar tid så jeg fåkke vondt i hodet
ville høre stemmen din så det var derfor jeg plystra...