søndag 15. april 2012

En dag i skogen

I dag har jeg vært på min første brukshunde trening med Hønefoss hundeklub og jeg må bare si at jeg er STOR fornøyd.
Jeg følte at jeg ble tatt i mot med åpne armer, og som eneste "fersking" ble jeg forklart med både ord, håndbevegelser og tegninger på bakken om hva som skulle foregå.
Noen skulle trene spor og noen rundering. Jeg ble med spor folket først.
Tequilla skulle nå få gå sitt første fremmedspor. Jeg tenkte ikke over noe når dette ble lagt ut, så vansklighetsgraden ble nok litt for høy for henne.  Det ble lagt ut et spor på ca 100 m med kun 2 pølsebiter i løypa og 1 boks med flere pølser i i enden.
Etter en stund skulle hun gå dette sporet. I det jeg åpner bildøra er hun klar som et egg. I det hun kommer ut av bilen og jeg skal ta på henne en sele faller hele holdningen hennes sammen. Det regnet jo!
Jeg følger henne bort til starten av sporet og komanderer spor. Hun setter nesa ned i bakken. Rundt og rundt meg leter hun før hun ser på meg og sier. - Her er ingen pølse.... Og ikke fant hun lukten av meg noe sted heller.
Får å gjøre en relativt lang og kjedelig historie litt kortere, så tisset Tequilla i sporet hvertfall 4 ganger, hun fant tilfeldigvis en pølse på bakken, før hun fant en lukt hun valgte å følge i 15 m som tok henne til en boks med pølser :P

Så var det Molly's tur. Der gikk en av de andre opp sporet med kongen mens Molly fulgte med. Når de nærmet seg slutten tok jeg Molly en runde rundt før hun fikk gå sporet. De to første gangen gikk hun kun på hva hun hadde sett. 3. gang koblet hun i nesa halvveis og luktet seg frem til leka. På slutten av dagen gikk vi 2 spor til, da så det ut til at hun hadde begynt å koble det!!

Det jeg merket at holdt oss litt tilbake i dag var dårlig utstyr (feil type sele) og at jeg har liten kontroll på dette lange tauet som så fint kalles langline :P

Ellers fikk jeg sett flere hunder rundere og jeg ble nøye forklart underveis hva som foregikk. Det er noe jeg virkelig gleder meg til å få prøve. Dagen ble avsluttet med et feltsøk, noe som jeg aldri har sett "live" før. Det var også ganske gøy!!


Alt i alt en fantastisk dag, tross øs pøs regnvær!

sånn går nå dagan....


Det blir en del tid mellom hver gang jeg blogger for tiden.. og det er rett og slett fordi jeg er lat :P Hehe.. Dataen er i 2.etg (min bærbare har tatt kvelden), så det betyr at jeg må forlate hundene mine for å blogge... Så da blir det naturligvis litt mindre blogging...

Men her er ihvertfall en liten bilde oppdatering på tiden som gått.


Dette er det dagene stort sett går i..

 men så innimellom, når sola glimter til, så lager man litt ekstra hygge :)

også er det tilbake til det samme vante...

Litt sosial må man være iblandt også.

Noen ganger kan 2 damer bli litt mye for en liten stakkar :P

 Store gamel hunder kommer på besøk...
 Små sjenerte hunder kommer på besøk...
 små sjenerte hunder skal slankes når de er på besøk ... ;)
Ellers, så trener vi litt på løpestil...