lørdag 12. november 2011

Hundemat....

Jeg syns denne delen av hundeholdet er meget vanskelig. Ettersom jeg har vært instruktør har jeg også være sponset av hundemat, og fordi jeg har vært sponset har jeg også blitt tredd over hodet hvor fantastisk dette foret har vært. Så begynte jeg og jobbe i dyrebutikk. Da lærte jeg at alle de 3 fôrene vi selger er like bra. Deriblant foret jeg bruker og er svært fornøyd med og et for jeg tidligere har prøvd og absolutt ikke vil prøve igjen. Det siste fôret har jeg også prøvd og var veldig fornøyd med det mens jeg gikk på det.

Men så var jeg på Anders Hallgren kurs og lærte om tryptofan vs tyrosin. Og hva man kunne tilføre av mat slik at tryptofanen kom i ballanse med tyrosin. Mais skulle hunden ikke ha, for det støttet tyrosinen. Men brun ris, kalkun, banan, gresskarrkjærner og spinat var bra for tryptofanen. B6 var også bra for tryptofanen.
Lakrisrot hjelper for hunder med mye testosteron men er skadelig i for store mengder.
Pga dette satte jeg min kjære Lene i sving for et prøve prosjekt. Dette innebar at vi måtte finne et for uten mais og helst med kalkun eller brun ris. Om det var flere av disse "bra" ingrediensene så var det et pluss...

Dette førte til MYE frustrasjon og mange spm. Vi sitter dag ut og dag inn og leser om fôr (den ene litt mer enn den andre) Og jeg føler ikke jeg blir så mye klokere.
Jeg har begynt å fôre på vom&hundemat i tillegg til tørfor og jeg er ganske fornøyd med det... Eller var, for nå har jeg funnet ut at V&M tilsetter K3 i maten sin, noe jeg nå har lest side opp og side ned om at IKKE er bra for hunden ved gjevnlig inntak.

Så kommer alt dette med fett, proteiner og karbohydrater. Noen sier at hunder ikke trenger karbohydrater, noen sier at de må ha mest fett, noen sier de må ha masse proteiner, noen sier at hunden overhode ikke trenger kornprodukter andre sier kornprodukter ikke er bra, noen få mener hunden trenger dette.

Jeg kom over en test side : http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/ som har lagt ut en haug av for. hvem som står bak testen er vanskelig å vite og hvor mye man kan stole på den vet jeg ikke. Men der ligger hvertfall fôrene ute med inngredienser liste osv..
De fôrene som har fått 6 stjerner har jeg ikke hørt om. Men det virker som de inneholder poteter i stedet for korn. jeg tror jeg fant de "bra" norske forene på 1 eller 2 stjerner....

Så alt i alt; jeg ønsker meg mer kunskap om BARF enten via folk som kan det eller i bøker, for jeg tror jaggu det er like greit å lage maten selv!!!

tirsdag 8. november 2011

Elliot, mitt store savn!

På lørdag kjørte jeg hjem fra Lene etter en aldri så liten overnatting. Vi hadde kost oss med vår aller siste røykpakke og en god del kaffe. Vi hadde børstet og nappet Oleo og alt var egentlig bare fryd og gammen.

Plutselig ble jeg grepet av en utrolig sorg. Av et kjempe savn og en grusom følse av og ha sviktet noen.
Det er blitt en del år siden nå, at jeg tok den vanskeligste avgjørelsen i mitt liv. Det er den eneste avgjørelsen jeg kan med hånda på hjertet si at jeg angrer på hver eneste dag!!!

Etter mye vei'ing frem og tilbake valgte jeg og omplassere min kjære Elliot. Og jeg husker ikke lenger hvorfor. Det eneste jeg husker er en fantastisk snill og tålmodig hund. Jeg fikk Elliot etter mange år med mas til mamma og pappa om at jeg ville ha hund.
Og jeg husker fortsatt den dagen vi dro og plukket han ut. Han stod sammen med de andre valpene i en luftegård ute. Han var den roligste av dem alle, men alikevel kontakt søkende. Han var helskjønn.
Elliot har all ære for min interesse for hund. Vi gikk mange kurser sammen han og jeg. Vi startet med valpekurs, så ble det grunnkurs. Vi var såpass flinke at et bronsemerket kurs var på sin plass. Så ble det hverdagslydighet, bare for å kunne trene mer. Elliot ble med meg på 2 hundeleirer og han var tålmodig nok til å bli med meg på freestyle kurs. Vi gikk også et spor kurs hos norsk hundeskole. Der vakte vi såpass oppsikt at jeg ble spurt om å være hjelpe instruktør og senere kanskje ha kurs.

Gud, som jeg savner den gutten.
Jeg savner hvordan han kunne sitte med hodet på kneet mitt i håp om kos. Jeg savner og holde rundt han i sofaen, eller på gulvet :P Jeg savner å bli oppgitt over hvor han gjemte alle skoene hen. Jeg savner tilogmed og rytte opp søpla etter han.
Han trengte sjeldent å gå i bånd, for han likte seg best i nærheten. Var vi på hytta satt han bare ute å skikket utover vannet. En liten Ferdinand var har. Min elskede Elliot!

Jeg har så utrolig dårlig samvittighet over at jeg ga han bort.
Jeg lurer på hva han tenkte... Hvor kjipt det må ha vært for han å bli forlatt av familien han har gjort alt for i så mange år.

Jeg håper så inderlig at han kom til et flott hjem. Det fortjener han!!! Men jeg kunne virkelig ønske at jeg kunne spolt tiden tilbake og valgt annerledes!!!
Til minne om Elliot :
Akon- Lonely

Lonely im so lonely,
I have nobody,
To call my owwnnn
Im so lonely, im mr. Lonely
I have nobody,
To call my owwnnn
Im so lonely,