torsdag 29. september 2011

Tirsdagens hundetrening

Jeg går nå på konkuranse kurs hos nordbys hundesenter og frem til nå har jeg vært veldig fornøyd. Tror nok dette virkelig er plassen for meg og trene på.
På tirsdag skulle vi ha treningskonkuranse. Vi skulle velge ut de 3 øvelsene vi var best på. Rekkefølgen vi satte de opp i skulle *4 så *2 og siste *3. Jeg valgte innkalling, avstandskomandering og hopp over hinder.
Men først skulle det være fellesøvelse. vi ble stilt opp på linja og vi var nok alle som en klare for å komandere hundene ned i dekk da Vegard sa: da skal hundene sitte bamse i 2 min, dere blir bedømt etter stil og fantasi... Hehe. endelig kom våre unyttigheter til nytte tenkte jeg, mens jeg hørte latter fra samtlige på linja som febrilsk prøvde å få hundene til å sitte bamse. Jeg var jo så heldig å ha Lene med Oleo ved siden av meg, og derfra hørte jeg bare; se på Tequilla Oleo, det er sånn det skal gjøres.. Se nå.. ser du?
hehe. Vet ikke helt om det funket. Men det ga i alle fall underholdningverdi for meg og flere. Det er utrolig hvor lite som egentlig skal til før en nervøs stemning før en "konkuranse" snus til en hysterisk, morsom, selvironisk stemning.
Jeg hadde som sagt flaks og fikk 10 på denne øvelsen. :)
Jeg var nr 4 som skulle ut i ilden, så ventingen ble ikke så lang. For hver øvelse som ble visst så kom det applaus, komentarer og masse hyggelig latter. Dette var ikke lenger noe å "grue" seg til.
Så var det vår tur. Først var det innkalling. Tequilla var litt opptatt med omgivelsene så jeg prøvde meg på en Tequillafot.. men det ble visst mer en tequilla....fot.. Så vi ble trukket 1 poeng for dobbelkomando. Selv syns jeg hun hadde treig fart inn. Men vi fikk en 9 er på øvelsen.
så var det avstandskomandering, som egentlig har blitt veldig bra. Grunnet at hun i det siste har begynt å labbe litt ned i dekk tenkte jeg det var lurt og sette den på *2. Men der ble det full skår gitt!! 10 poeng.
Så var det hopp over hinder. Jeg satte fra meg hunden gikk i fra og kalte inn. Hun hoppet med stor iver GIKK RUNDT MEG ogg inn på plass. hun ble sittende litt langt unna, men jeg tror det var pga hennes valg for å komme fot. Alikevel, det ble igjen full skår. 10 poeng!!
Så ut av 100 mulige poeng fikk vi 96. Jeg er meget fornøyd. Var utrolig morro å jobbe på denne måten. At en av de andre hadde med kaffe og kake gjorde ikke akkuratt kvelden noe værre :P

Det ble jo som alltid litt prat også denne kvelden og jeg må si at ikke har jeg noen gang møtt en mann som har så mye fornuftig å si!!!!

sånn helt avsluttningsvis uten og skryte så må jeg jo nevne at vi bare ble slått av 1 på konkuransen. hun gikk til 98 (1/2?) poeng!