lørdag 15. oktober 2011

På hundeseminar...

Jeg fikk tilbud på fredag om å være med på seminar med Anders Hallgren i helgen. Ettersom jeg har vært på foredrag med han før, så tenkte jeg JA det vil jeg :)
Forventningene var ganske høye da jeg ble plukket opp kl 7 i dag tidlig. Seminaret har tittelen motor og  motivasjon. Dette er jo noe man aldri kan lære nok om, så jeg gledet meg virkelig.
Nå sitter jeg på hotellrommet mitt og sliter med å komme over skuffelsen. Dette er første gange jeg har vært et sted hvor det snakkes om hund som jeg faktisk har kjedet meg. De første timene var værst, og det har sikkert noe å si at jeg har sovet veldig lite i natt. Men det var så tregt at jeg faktisk sovnet litt..... For de som kjenner meg og har vært med meg på hundeting før vet at jeg som regel er ganske aktiv, jeg spør og graver og noterer som bare det. Men ikke denne gangen.
Hvis jeg skal refere fra dagen i dag så må jeg bare si; Morsjoner hunden din, gi den masjase og morsjoner hunden din. Av alt som har blitt sagt mellom 0900 og 1700 er dette det jeg har fått med meg.
Jeg håper virkelig dagen i morgen blir mer givende.. Da skal vi ihvertfall få se på litt hund :)

fredag 14. oktober 2011

sykmeldt hund... :(

Off, off. nå er Tequilla sykmeldt i 3 uker pga prolaps i ryggen. Det innebærer rolig turer, ingen trening, ingen hopping, og mye hvile. pluss litt medisin.
Det som er vanskeligst er at hun nå skal løftes hver gang hun skal opp på et høyere nivå, s.feks sofa, bil, seng osv... Og hun elsker jo bare å bli løftet. Medisinen innebærer noe smertestillende, og det å rekke å løfte henne før hun velger å hoppe selv er ikke akkuratt veldig enkelt.... Men vi får gjøre det beste ut av det tenker jeg. Så håper jeg det går over fort.

Jeg var hos ABC dyrlege på Åssiden og jeg er meget fornøyd. Jeg ringte først på morningen på vei hjem fra nattevakt og fikk time 13.15. Da tenkte jeg at jeg rakkk og sove litt først og at dette kunne være lurt. 14.30 bråvåknet jeg, kastet meg over tlf og ringte klinikken og la meg langflat. Jeg hadde jo sovet over timen vår!!!!
da fikk di etter litt skviset oss inn kl 17 :)
Vi kom tid og fikk en meget hyggelig dame som skikket på hunden min. hun sjekket øyne, ører, analkjertler, om TEquilla hadde oversikt over bena sine osv.. Hun strakk og bløyde både hit og dit, og hun prøvde så godt hun kunne å lese Tequillas ansikt i forhold til smerte. jeg kan skjønne om det ikke er så lett, for hun viser jo sjeldent tegn på ubehag.. Men hun merket at noe var galt når hun trykket tequilla langs ryggraden.

Alt i alt. dette er nok en vetrinær jeg kommer til å fortsette å bruke. Har ikke brukt de før og ikke hørt om de tidligere. Men jeg fikk et tips nå i når jeg lette etter en litt flink en.

vi pratet om dette at hundene blir eldre og vi pratet om seniorfor.
Jeg fikk beskjed om at så lenge Tequilla er såpass fin i pelsen, såpass muskuløs og flott i figuren, og like våken/arbeidsom som hun er så var det ikke nødvendig å sette henne på noe seniorfor. Jeg nevnte da selolje og glucosamin og dette mente hun var kjempe bra om jeg kunne tilføye i maten :) Tennene så bra ut (hun hadde visst mistet en del av en tann da) så det var ikke behov for å ta noe tannsten..

Så da er vel ikke hunden min så gammel alikevel :D

en liten bilde oppdatering

Lene har hatt bursdag. Hipp Hipp hurra!!

Jeg og Tequilla fikk endelig tatt turen til Heidi. Og der fant Tequilla noe rart.

En hund nesten uten ører!!


Men Jakko syns den var grei, så da måtte Tequilla syns det samme.

Endelig kunne turdelduene flørte litt igjen :)

kosestund

Maja med hanekam (dårlig bilde desverre)

Heidi tar bilde av Maja med hanekam

Apropo kjøttkaker så har vi fått 3 klaser med eplesnegle egg i akvariet :)

sånn ser de ut på nært hold :)


Litt hundetrening har det også blitt.


Også er høsten kommet :)

mandag 10. oktober 2011

alderdom....

Nå er jo Tequilla 7 år. Hun blir 8 om skarve 6 mnd. Har den siste tiden stusset over at hun går/løper litt rart. Lurte på om hun var litt halt en periode, men etter mye strekking og bøying konkluderte jeg med at hun ikke hadde vondt noe sted.
Jeg var på tur med Heidi og jakko her om dagen og Heidi var enig. Noe stemmer ikke med Tequilla sine bakben. Så vi funderte på om hun kanskje var litt stiv.
Litt senere på kvelden fortarle jeg Heidi om Tequilla sin pels. At den noen steder har blitt litt tynn og tørr. Hun flasser litt og klør seg ekstra der. Heidi hentet da siste utagve  av Hundesport og leste et innlegg om gamle hunder. Så kanskje hunden min rett og slett begynner å bli gammel??? veldig vanskelig for meg å skjønne ettersom hun er like aktiv og like motivert som før. Men kan jo hende hun begynner og bli litt stiv for det.
Om dette fortsetter vurdere jeg å rønke henne bare for å uteloukke evt forkalkninger osv....

Så er det andre dilemma da..  Skal jeg bytte over til senior for eller kan jeg fortsette med RC energy 4800 og vom og hundemat... Kanskje bare tilsette litt selolje... Må nok lese meg litt opp på dette området.
Om noen sitter med mere kunskap enn meg på dette området tar jeg gjerne i mot tips :D