fredag 10. oktober 2014

Helene gjør ting hun ikke kan..(??) Utelukkende posistivt(?) hundehold :D

Jeg tar meg selv stadig i å være litt høylytt i diskusjoner, gjerne diskusjoner jeg ikke har nok grunnlag for å være høylytt i :P
Denne gangen var det klikkertrening som ble diskutert.. Eller, ikke selve klikkertreningen, men det at man ikke kan si nei til hunden sin.

Jeg, som de fleste som kjenner meg vet, er av den oppfatningen at fri barneoppdragelse ble prøvd ut på 70 tallet uten nevneverdig hell, så jeg ser ingen grunn til at det plutselig skal funke nå.
Jeg har stor tro på at klikker funker som en treningsform, men jeg klarer ikke å dra paralellen til at hvis jeg bruker klikker til å lære hunden øvelser, så kan jeg ikke si nei når hunden stjeler mat fra bordet hjemme.

For å ha mer erfaring på området bestemte jeg meg for å teste ut dette med å ikke si nei i samkjøring med klikkertrening.

Jeg bestemte meg for å starte med triks... Det løste jeg kjapt, så da tok jeg steget videre til hverdagslydighet.. Det er nemlig der jeg føler at det er kjekt å ha en stoppknapp...


Etter flere uker med uttesting føler jeg at jeg tilslutt kom til en god løsning på hvordan jeg kan slippe å si nei for evig og alltid.
Her er et lite sammendrag på alt vi har gjort, og løsningen på det hele :D:D


5 kommentarer:

 1. Det er ingenting å si på kreativiteten din i hvert fall, du hadde sikkert blitt en ypperlig klikkertrener - om du ikke var så opptatt av drite dem ut i stedet for.

  Skjønner ikke problemet, da. Hva gjør det om folk trener hundene sine positivt og får det til å fungere? Det er jo ingen som tvinger deg til å klikkertrene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bergljot.
   Jeg syns klikkertrening er kjempe flott jeg. :) Dette er en film lagd på morro og satt veldig på spissen fordi jeg mener at det ikke er noe galt i å fortelle hundene hva som er lov og hva som ikke er lov.
   Litt som å fortelle barna at det ikke er lov å stjele penger av kompisen sin, så er det også lov å fortelle hundene at det ikke er lov å drepe naboens kanin ;)

   Hyggelig at du titter innom bloggen og tar deg tid til å komentere :D

   Slett
 2. Haha!! JEg elsker klikkertrening, men det er appsolutt ikke noe problem å si nei ;) Gjør begge deler og det funker råbra på min. Er jo bare et ord som forteller at hunden gjør feil! Denne filmen er så overdreven at ingen bør ta den serriøst, og det liker jeg :D Morsom film!

  Hihi ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Synne :) Nettopp mitt poeng!. Det funker fett og gjøre begge deler. Og dette er en film lagd for morro. Det startet med en artig diskusjon og endte med en morsom film. ;)

   Slett
 3. Kjempe artig og krativt... :) Lo godt!

  SvarSlett