torsdag 19. juli 2012

Barnesanger.....

I går kveld nynnet Richard på Øystein Sundes sang "Kjekt å ha", men til hans store fortvilelse kunne han ikke så mye av teksten. -Du som har jobbet i barnehage kan vel den.. -Nei, svarte jeg, og forklarte at det var mere sånne sanger som "dine ører henger ned" som ble sunget i barnehagen.
*-Hvis dine ører henger ned, kan du ta dem å vifte med.... - hvis nesa di er lang, kan du bruke den som fiskestang.... - hvis rompa de er stor, kan du bruke den som spisebord.* Jeg sang de første linjene i alle versene og var fornøyd med at jeg husket i hvertfall det :)
- Hm. Den sanger bare lader opp til mobbing den. Utbrøt Richard når jeg omsider ble ferdig med syngingen. -"haha, rompa de er så stor at man kan spise av den" og "nesa de er lang som en fiskestang" må vel noen av barna finne på å si til de andre. Richard var overbevist.
    Litt fortomlet over denne reaksjonen fant jeg andre sanger vi synger i barnehagen. *Hiv og hoi snart er skatten vår.* og *under den hvite bro seilte en båt med to* etterfulgt av vers nr to * under den mørke jord ligger min bestemor, der har hun liggi i 300 år uten en kaffetår.* - også har du den fineste sangen av alle, fortsatte jeg før han rakk og si noe. * Puff den lille dragen bor i et vann, ved siden av de store hav i et fjernt og fremmed land.Puff den lille dragen, lykkelig og fri, et magisk dyr fra eventyr i guttens fantasi.*
Fornøyd la jeg meg bedre til rette og tenkte at nå hadde jeg stilt barnesangene i et bedre lys.
- Er det ikke litt rart, kom det da fra Richard, at en av de mest populære barnesangene starter med verdens værste kjønnsykdom (HIV og hoi) og at den fineste sangen du har sunget med barna i barnehagen er en sang om marihuana. Ikke nok med det, men dere topper sanglista med en dau bestemor..


2 kommentarer:

  1. Hahahaha! Han er ikke så dum han gubben din!

    SvarSlett
  2. Nei, noen ganger blir jeg overrasket over hans refleksjoner :P

    SvarSlett